El restaurant Els Cubs d'Òdena va ser el negoci més perjudicat directament per l'incendi, ja que les flames van cremar la terrassa exterior i van deixar un desolador paisatge negre al voltant. Però, enlloc de fer perdre clientela a l'establiment, l'incendi hi ha acabat provocant l'efecte contrari: ara, el restaurant és més visible des de la carretera, perquè ja no hi ha la densa massa forestal d'abans de l'incendi. I això ha facilitat que actualment hi vagin a dinar i a sopar més comensals que fa un any, segons assegura un des seus socis, Quim Aguilar.

"Abans, quedàvem amagats darrere del bosc i, com que estem en un lloc enclotat, no ens vèiem des de la carretera. Ara, en canvi, hi ha unes vistes diferents", explica Aguilar. Segons afegeix, després de l'incendi la tasca dels socis del restaurant va consistir a netejar tot l'entorn, mitjançant una excavadora i un camió, i a reconstruir la terrassa, estrenada aquest estiu.

"Teníem por que el terreny del voltant del restaurant perdés encant a causa de l'incendi, però no ha estat així. La terra és molt bona i la vegetació hi està creixent molt ràpid. D'aquí a dos anys, diuen, ja estarà tot verd", destaca Quim Aguilar amb optimisme. A més, constata, "jo ja fa 40 anys que estic a l'hostaleria. Molta gent em coneixia i, des de l'incendi, s'ha abocat a ajudar-me i a continuar venint a menjar", diu. "He rebut el suport de molta gent donant-me ànims i oferint-se per donar-me un cop de mà", afegeix. "I molta gent que venia a menjar ha continuat venint, de manera que no he perdut clientela", constata.