Interior ha obert aquesta setmana el període de presentació de sol·licituds per a les 350 places noves de bombers voluntaris. Els aspirants disposen de temps fins al 23 de setembre per optar-hi, cosa que poden fer a través de la plataforma de tràmits de la Generalitat per Internet, o bé presencialment.

Els candidats han de tenir més de 18 anys, tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria i residir a prop del parc de bombers on es vulguin adscriure. No hi poden aspirar persones que tinguin malalties o discapacitats que impedeixin l'exercici de les funcions de bomber. Els sol·licitants passaran per un procés de selecció mitjançant oposició.

La formació es farà a l'Escola de Bombers i Protecció Civil i, pel que fa a la fase de pràctiques, consistirà en 380 hores de servei. Els bombers voluntaris col·laboren en tasques de prevenció i extinció d'incendis i de salvament, de forma altruista. El reglament preveu que rebin compensacions que no tenen caràcter de retribució salarial, sinó que indemnitzen per despeses generades en l'exercici de la seva tasca o en cursos de formació.