Tot i les dues detencions de fa un mes i mig, els lladres que assalten bars a cop de tapa de claveguera han reaparegut a Manresa. Cinc encaputxats van atacar dimecres amb aquest modus operandi un restaurant del barri de Cal Gravat, d'on es van endur 4.000 euros de les dues màquines escurabutxaques. La policia investiga els fets.

El robatori, segons ha pogut saber aquest diari, va tenir lloc dimecres a 1/4 de 6 de la matinada al bar-restaurant Cal Gravat, situat a la plaça Josep Lluís Sert de la urbanització. Els lladres van forçar el cadenat de la persiana exterior i, un cop aixecada, es van trobar amb la porta de vidre ja oberta, de manera que, en aquest cas, no la van haver de trencar llançant-hi la tapa de claveguera. Sí que la van utilitzar després per rebentar les dues màquines escurabutxaques, d'on es van endur tota la recaptació que contenia, aproximadament uns 4.000 euros. Segons van gravar les imatges de la càmera de seguretat, quatre dels lladres van entrar a dins del local i, per parelles, es van repartir les dues màquines, mentre que el cinquè encaputxat es va quedar a fora.

Tot i que va saltar l'alarma, els lladres van poder actuar amb molta rapidesa i van fugir abans de l'arribada policial, tot deixant a terra la tapa de claveguera, tal com havien fet en els casos anteriors.

Aquest nou atac arriba després que a mitjan juny els Mossos detinguessin dos joves de nacionalitat albanesa als quals van caçar amb una tapa de claveguera a les mans, a punt d'atacar un frankfurt del barri de la Font dels Capellans. Tots dos van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. Els Mossos, però, eren conscients que els detinguts tenien més còmplices, així que van continuar la investigació, tot i que no va donar resultats.

En total, entre els mesos de maig i de juny, els lladres havien actuat en vuit bars de Manresa i en un altre de Sant Vicenç de Castellet. A Manresa, tres dels bars assaltats eren de la Balconada, dos més a la Font dels Capellans (un dels quals va ser assaltat dues vegades) i els dos restants al polígon de Bufalvent i al nucli antic. L'assalt d'aquesta setmana del bar de Cal Gravat, ocorregut a prop de la Balconada, és el seu desè robatori al Bages (i el novè a Manresa).

Les tapes de claveguera que solen utilitzar provenen de la xarxa secundària de clavegueram, tenen forma quadrada i són més fàcils de sostreure de la via pública. El modus operandi dels lladres sempre és idèntic: forcen la reixa exterior del bar i utilitzen la tapa per trencar la porta de vidre i les màquines escurabutxaques.