Si res no falla, Maurici Ribera, cantautor de Sant Joan de Vilatorrada, podrà agafar aquest divendres, a la 1 del migdia (hora catalana), el vol cap a Manchester que hauria d'haver agafat 36 hores abans. El músic bagenc, que als escenaris actua amb el nom de The Missing Leech, ha estat un dels damnificats pel caos registrat a l'aeroport de Dubai (Emirats Àrabs) per l'accident aeri que hi va tenir lloc dimecres al matí. Tots els passatgers de l'avió afectat van sobreviure, però va acabar morint un bomber. El sinistre va obligar a cancel·lar vols i Ribera ha estat un dels perjudicats.

"Vaig estar deu hores fent cua al taulell de l'aeroport. Només hi havia dues noies per fer les mil gestions. I no hi havia cap policia ni cap altre tipus de personal per redistribuir les cues ni informar els afectats", va relatar Ribera a aquest diari, ja més tranquil, assegut en un sofà de la zona vip de l'aeroport, que s'ha obert per als afectats. "Va ser una bogeria. La gent cridava, indignadíssima, i molts es van marejar. Jo vaig estar deu hores fent cua, sense poder menjar, ni beure, ni poder anar al lavabo", va afegir. "De fet, com que, a l'avió d'on venia, no havia pogut aclucar l'ull, m'he estat més de 30 hores sense dormir", va afirmar.

El santjoanenc va aterrar a l'aeroport de Dubai dimecres a 2/4 de 12 de la nit (hora catalana), és a dir, a 2/4 de 2 de la matinada en l'horari local de Dubai. Ribera feia escala en aquest aeroport, ja que procedia de Johannesburg (Sud-àfrica), on havia fet una gira de concerts, i es dirigia a Manchester (Regne Unit), on pretenia acudir a un festival de música, a Blackpool. "Quan érem a Johannesburg, van començar els problemes, perquè no ens deixaven marxar. L'accident a Dubai ja havia succeït, i no ens deixaven sortir", va dir Ribera. "Tot i així, hi havia Wi-Fi gratis a l'avió i la gent va començar a saber-ho. Durant el vol, hi havia massa embolic a l'avió per intentar reposar", va constatar.

L'avió va aterrar la nit de dimecres a dijous, a 2/4 de 2 de la matinada (hora local de Dubai). El vol de Ribera cap a Manchester havia de sortir una hora i mitja després, a les 3 de la matinada. "Però, a les pantalles, el meu vol no sortia. Ens van dir que s'havia suspès i ens van adreçar a la terminal B1". Allà, es van amuntegar centenars de persones, com Ribera. "Hem estat deu hores a la cua, drets, sense menjar ni beure ni anar al lavabo", va dir. Al final, el santjoanenc, juntament amb molts altres viatgers, va haver de ser atès pel servei mèdic, a causa de marejos.

Aquest dijous a la tarda, Ribera ja estava recuperat en un sofà de la zona vip. "He aconseguit dormir 4 hores. Feia 36 hores que estava despert", va explicar a aquest diari. El santjoanenc es mostrava resignat a passar una segona nit a l'aeroport, amb l'esperança que el seu vol, previst per a aquest migdia, surti amb normalitat. "Vaig al Rebellion Festival a Blackpool, a Anglaterra. M'hauré perdut els primers dies del festival, que eren els millors". Ribera, però, es mostrava content del seu viatge a Sud-àfrica. "He fet 6 concerts en diferents ciutats del país, i han estat genials", va comentar satisfet.