La fiscalia demana cinc anys de presó per a quatre acusats d'haver entrat a robar en cinc cases de Saldes i de Vallcebre, d'on es van endur presumptament diversos objectes de valor. El judici se celebrarà la propera tardor al Jutjat Penal número 2 de Manresa després d'haver-se suspès la vista que s'havia assenyalat inicialment fa un mes.

Els acusats són quatre homes de nacionalitat romanesa, Sebastian R., de 38 anys, Alin C. M., de 27 anys, Agustin T., de 30 anys, i Salajan M., de 23 anys. Els fets, segons l'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, van tenir lloc ara fa cinc anys, entre els mesos de maig i de juny del 2011.

La majoria de robatoris es van descobrir el 4 de juny, tot i que es desconeix la data exacta en què es van produir. Tres dels casos van tenir lloc a Vallcebre. Una de les masies afectades va ser la casa Cal Pollastre, on els lladres van forçar la porta i es van apoderar de diversos objectes, que es van taxar en uns 500 euros. Els danys provocats van ser xifrats en 110 euros. El segon robatori a Vallcebre va afectar la casa La Cantina del Grau, al carrer Cal Coix. En aquest cas, els lladres van forçar una finestra i, de l'interior, se'n van endur objectes valorats conjuntament en 570 euros. La reparació dels desperfectes va costar 110 euros als propietaris. El tercer cas de Vallcebre va succeir a la casa de Cal Coix. Aquesta vegada, els lladres van forçar la porta i es van endur elements valorats en 253 euros en total.

Pel que fa a Saldes, els robatoris, segons la fiscalia, van tenir lloc en una data no determinada entre el 30 de maig i el 10 de juny. En aquesta població n'hi va haver dos casos. Un dels assalts va tenir lloc a la casa Ca l'Ermita, on els lladres van forçar la finestra i van robar objectes que van ser taxats en 300 euros. L'altre va tenir lloc a la casa Cal Llorens, situada a prop de la carretera de Guardiola. Els acusats, segons la fiscalia, també van forçar una finestra i es van endur objectes valorats en 305 euros.

La fiscalia considera els fets com un delicte continuat de robatori amb força, i demana per a cadascun dels acusats la pena de cinc anys de presó. A més, vol que indemnitzi les víctimes que no han cobrat de l'assegurança en un total de 1.163 euros.