La música estrident del festival Kali Mela ja fa tres setmanes que va deixar de sonar i els més de dos mil visitants ja van marxar, però alguns veïns es queixen que una gran quantitat de brossa s'ha quedat a l'entorn natural de Vilarrasa, a Sant Jaume de Frontayà. Unes fotografies publicades a Twitter mostren les deixalles que encara hi ha al bosc que va acollir el festival de música electrònica. L'usuari que ha volgut fer públiques les fotografies no revela el seu nom a la xarxa social, però l'alcalde del municipi, Rubén Lladós, assegura que és el perfil d'un dels veïns que van signar en contra la de la celebració del festival.

A les imatges es poden veure, per una banda, un munt d'ampolles de vidre i plàstics, i també un gruix important de fusta que va servir, segons l'alcalde, per muntar l'escenari i que ara s'ha deixat en aquest emplaçament "perquè hi ha molta gent interessada en aquesta fusta".

Per als veïns que es van posicionar en contra de la celebració del Kali Mela a Sant Jaume, les imatges són la prova que en realitat no hi havia bona voluntat per part dels organtizadors de mantenir net el bosc. "Ara ja hem vist que no són nets ni ecològics", exclama Jordi Soler, propietari de la casa rural d'El Prat, que és a prop del lloc on va tenir lloc l'esdeveniment musical. Sobre la neteja, a Soler -que és un dels propietaris que estava en contra de l'organització del festival a Sant Jaume-, no li consta que ningú s'hagi posat en contacte amb cap organisme públic perquè comprovi les deixalles que hi ha. "És un terreny privat i toca als propietaris actuar, si volen netejar la zona", afirma.

Una dels imatges que han generat més polèmica entre els veïns molestos és una que mostra les restes d'un petit foc. "No ha passat res de miracle, perquè aquells dies feia molta calor i hi havia alerta de risc d'incendi. De fet, n'hi va haver molts a Catalunya. Al final la realitat acaba sortint".

Però no és una realitat compartida per l'alcalde del muncipi, ja que assegura que el gran gruix de les deixalles ja no hi són i que encara s'estan fent tasques de neteja. I encara continuen perquè durant la setmana següent a la clausura del festival va ploure diversos dies i els vehicles que participaven a la neteja no hi van poder accedir. "Els organitzadors han sol·licitat els serveis d'una empresa privada perquè facin aquesta tasca", comenta Lladós. Assegura que ara només queden poques deixalles i dubta de l'autenticitat de les imatges. "Crec que han agafat diverses ampolles escampades i les han col·locat al mateix lloc". També diu que les restes de foc són de fa anys i no és de ningú del festival.