La serp de Berga que ha provocat tant d'enrenou a les xarxes socials té propietari i mai la va perdre. Oficialment és de Josep del Viejo, un veí de la ciutat, tot i que en realitat va ser un regal d'aniversari que va fer a la filla l'any passat, ja que ella li ho va demanar. Tot i que pugui semblar una petició poc habitual, Del Viejo és un aficionat a les serps des que és petit i un gran coneixedor d'aquests rèptils. "La serp no és perillosa, no la vam perdre i la traiem al carrer quan fa calor", destaca.

Del Viejo lamenta que s'hagi creat "l'alarma social" a Berga, ja que la serp -que és una pitó regius- mai ha estat perduda o abandonada, tal com s'havia apuntat en comentaris a les xarxes socials. "Vaig sortir diumenge amb la serp, perquè la traiem quan fa bon temps i em vaig trobar un noi que no coneixia de res i em va demanar si la podia fotografiar. Com que jo no volia que a la fotografia sortís la meva filla, em va demanar si la podia deixar a terra, i ho vaig fer perquè pogués prendre imatges", explica. El que no podia preveure és que aquell noi que no coneixia, que es diu Antonio Prieto, la pengés a les xarxes socials i això originés tant d'enrenou. Del Viejo diu que Prieto "va mentir" quan va explicar a aquest diari que se l'havia trobat al carrer. "Mai ha estat abandonada o perduda", vol deixar clar.

Quan arriba el bon temps, Josep del Viejo la treu al carrer els caps de setmana i van a indrets com a l'entorn natural de Mas d'en Bosc -a tocar de la ciutat de Berga- perquè la pitó estigui una estona al seu entorn natural. La serp és un mascle i fins i tot té nom, es diu Daurat, i fa 64 centímetres. "És una serp molt petita, ja que les pitons poden arriba a fer fins sis metres de llargada", afirma. De fet, Daurat no és verinós i per les seves dimensions no és considerat un animal perillós. "Les grans sí que tenen aquesta catalogació, però aquesta no", afegeix. Del Viejo diu que la normativa per a animals com el Daurat és poc específica. "Com que no és una serp perillosa, la puc treure al carrer", assegura.

A casa de Del Viejo, Daurat viu com un rei. Té una espai especial on té una temperatura de 26 graus centígrads i se l'aprecien. "A la nena li agrada molt, és la seva serp", afegeix. Daurat menja un ratolí cada setmana i amb això ja té en té prou per sobreviure. També té un xip, ja que la legislació obliga a que estigui registrada.