Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes, veïns de Barcelona, dos de nacionalitat bosniana i dos de croata, com a presumptes autors d'almenys un robatori amb força comès al pàrquing de Monistrol de Montserrat. Segons han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra a Regió7, els agents de la policia catalana van sorprendre els quatre lladres divendres passat, dia 12 d'agost, quan acabaven de saquejar un cotxe aparcat a Monistrol. Els homes anaven en un tot terreny fosc i la policia els va aturar.

A l'interior del vehicle, els Mossos van trobar-hi tres maletes que acabaven de robar i eines que havien estat utilitzades per trencar els vidres dels vehicles. En un primer moment, la policia els va imputar un robatori amb força, tot i que, pels objectes trobats, possiblement se'ls imputarà un segon robatori comès en un altre vehicle. Tal com han explicat fonts dels Mossos a aquest diari, els quatre detinguts tenen antecedents penals per fets similars, per la qual cosa no donen el cas per tancat, ja que es podria tractar d'un grup especialitzat a saquejar vehicles aparcats.

Els Mossos també asseguren que no hi hagut cap repunt de robatoris als pàrquings de Monistrol, ni al que hi ha a prop del cremallera, ni al del monestir. Al del mateix nucli, hi ha vigilants i càmeres de seguretat. A part, els Mossos d’Esquadra fan una vigilància «curosa» als aparcaments del monestir, precisament, per l’alta presència de turistes. L’alcalde de Monistrol de Montserrat, Joan Miguel, assegura que «el nombre de robatoris va baixar dràsticament fa dos anys, des que hi ha més vigilància».