Desenes de porcs morts s'apilaven els uns sobre els altres al costat de la carretera que connecta l'Espunyola i Casserres. Al costat, els que havien sobreviscut a l'accident corrien i grunyien com si no hagués passat res. Un total de 54 porcs van morir aquest dimarts quan el camió de bestiar que els transportava va bolcar després que el conductor en perdés el control. L'accident va tenir lloc a les 9 del matí i fins a les 3 de la tarda la circulació no va tornar a la normalitat.

El conductor que transportava el bestiar va resultar amb ferides lleus al braç i diversos talls i, un cop van arribar els efectius de salvament, ràpidament el van traslladar a l'Hospital Sant Bernabé de Berga, on li van donar l'alta al migdia. De fet, el camioner, de 35 anys, va sortir pel seu propi peu del vehicle i va trucar al propietari de l'empresa de transports de bestiar per explicar-li el que li havia passat. El camioner havia carregat prop de 170 porcs a Montmajor, es dirigia cap a Avinyó i al punt quilòmetric 3 de la BV-4131 va bolcar, molt a prop del trencant de Montclar. És la carretera que connecta l'Espunyola i Casserres, una via en bon estat però que té molts revolts. Al punt on va tenir lloc l'accident n'hi ha uns quants de seguits. Una petita part de la tanca de protecció que hi ha al costat de la carretera va quedar malmesa, fet que feia pensar que el vehicle hi havia fregat uns metres abans de quedar aturat en un marge de la carretera.

Aquesta via té un ús eminentment local i el trànsit és de baixa densitat. De totes maneres, dimarts, mentre es duia a terme l'operació de retirar vehicle i càrrega, hi va haver retencions. Des de les 9 del matí els Mossos d'Esquadra van donar pas alternatiu a tots els vehicles que hi passaven.

S'hi van haver de desplaçar dues grues per retirar el camió i durant dues hores la via va estar totalment tallada. A les 3 de la tarda es va restablir el trànsit.

Fins al lloc de l'accident s'hi van desplaçar quatre dotacions dels Bombers que es van encarregar d'apilar els porcs morts i de col·locar a una banda de la carretera els vius, ja que en un primer moment corrien lliurement per la carretera.

Al migdia un camió de la mateixa empresa es va desplaçar al lloc de l'accident i va carregar els porcs que havien sobreviscut i els que no van ser traslladats a una planta d'eliminació de residus biològics de Torelló. L'operació de càrrega del bestiar mort va comportar que es desprengués una forta pudor.

La carretera, tot i ser estreta, no registra gaires accidents, però és una via per on s'ha de circular amb molta precaució per la quantitat de revolts. De fet, per aquesta via hi passen habitualment molts camions carregats de bestiar, ja que és una zona del Berguedà amb molta presència de granges. Els agents de ls Mossos d'Esquadra no recordaven un accident de circulació tan aparatós com el que va tenir lloc dimarts.