Els Mossos d'Esquadra han imputat als tres detinguts per l'apunyalament de dissabte a la nit a Manresa un delicte d'homicidi dolós en grau de temptativa. Els fets van tenir lloc a prop del parc de Can Font en una trifulga entre quatre persones i una va resultar ferida de gravetat. La policia catalana va detenir més tard les altres tres persones.

Dos dies després, els tres autors dels fets encara estaven detinguts i no havien passat a disposició judicial. Els Mossos d'Esquadra van dir a aquest diari aquest dilluns que encara treballaven en les diligències i és previst que els detinguts passin avui a disposició judicial. A més, l'autor material dels fets té antecedents penals, tot i que no pel mateix tipus de delicte.

Dissabte, abans de les 12 de la nit, una patrulla es va desplaçar al lloc dels fets i els agents hi van trobar un home amb dues ferides d'arma blanca, que va ser traslladat amb ambulància a l'Hospital Sant Joan de Déu de gravetat.

Al lloc dels fets, a més de la víctima -un veí de Manresa de 42 anys- hi havia un gos i dues dones, que deien saber qui havia estat l'autor de les ganivetades i el seu domicili. Les dones van acompanyar els agents a casa del presumpte autor de les ganivetades. Finalment, la policia catalana les va acabar arrestant per haver participat també en la baralla.

El presumpte l'autor és un veí de Manresa de 28 anys de nacionalitat marroquina. Les dues dones tenen 27 anys i a una, exparella de la víctima, se la considera la instigadora de la baralla.

La disputa per la propietat del gos, motiu de l´apunyalament

La disputa per la propietat del gos és al darrere de la baralla de dissabte que va acabar a ganivetades. La víctima n´és, precisament, la propietària, i la instigadora de la baralla és l´exparella, que va pagar la quantitat de 200 euros al marroquí de 28 anys perquè recuperés l´animal, segons han confirmat els Mossos d´Esquadra.

Era la mascota de quan vivien junts i ella el volia. De fet, no només li va donar els 200 euros, sinó que li anava a pagar 300 euros més un cop hagués pogut recuperar el gos. El que no tenien previst és que el propietari de la mascota s´hi resistís amb tanta contundència.

De fet, la baralla per qui es quedava el gos va acabar amb l´apunyalament. La víctima va rebre un ganivetada al front i una altra a l´abdomen. Tot i que no es tem per la vida de l´agredit, va haver de ser intervingut d´urgència dissabte a la nit, un cop traslladat a l´Hospital Sant Joan de Déu.