Veïns de Navàs van veure en diferents punts del poble cigonyes mortes al costat de torres elèctriques. Se'n van arribar a comptar fins a 14, un fet que va alarmar els veïns, que ràpidament es van posar en contacte amb l'Ajuntament. Els Agents Rurals es van desplaçar fins a Navàs per veure l'estat de les cigonyes i van concloure que havien mort electrocutades.

Es tracta d'un fet insòlit que va tenir lloc divendres i és degut a la gran quantitat de cigonyes que hi van passar en el seu trajecte cap a llocs més càlids. Les torres elèctriques ja tenen plataformes perquè es col·loquin les aus i així evitar que es posin sobre el fil elèctric i morin electrocutades. Divendres, però n'hi havia tantes que aquestes plataformes estaven saturades i algunes es col·locaven als fils.

Els veïns ven veure cigonyes mortes molt a prop del parc infantil de l'Alsineta, al polígon i al barri de la Bonavista. La Policia Local va començar a rebre trucades de veïns alertant del que estaven veient. Els Agents Rurals expliquen que en van trobar dues més de ferides, però que van continuar la ruta amb la resta. "Divendres era molt exagerat, hi havia moltes cigonyes. Jo mateix vaig veure que en una grua de la construcció n'hi havia unes quaranta. Era una imatge que impressionava", explica el regidor de Medi Ambient, Josep Casafont.

El mateix regidor explica que mai havien vist com morien tantes cigonyes en poques hores de diferència. "L'any passat n'hi va haver un sol cas, però no li vam donar importància", afirma. Des de fa uns cinc anys a Navàs veuen com en aquesta època de l'any hi passen grups grans de cigonyes, en la seva ruta migratòria.

Els Agents Rurals notificaran a la companyia elèctrica la incidència perquè hi facin actuacions. Per altra banda, el govern municipal portarà al ple de l'Ajuntament de Navàs una moció per demanar també a la companyia que hi porti a terme actuacions perquè no es torni a repetir. "El que ha passat és insòlit i ho han de solucionar", considera el responsable de Medi Ambient.