L'hospital d'Igualada va tardar fins a tres dies a diagnosticar l'apendicitis de Gabriel Pérez. Quan el van operar ja hi havia un trencament de l'apèndix i cinc dies després va morir al Clínic de Barcelona. Abans d'ingressar, havia anat dues vegades a l'hospital per un mal de panxa intens. Companys del futbolista igualadí asseguren que els facultatius del centre sanitari de la capital de l'Anoia el van enviar a casa la primera vegada, perquè li havien diagnosticat una gastroenteritis. Aquest dimecres es va celebrar el seu funeral a la pista d'hoquei del complex esportiu de Les Comes.

Pérez havia fitxat per la Unió Esportiva Avià, però no hi va arribar a entrenar. El mateix dia que havia d'iniciar la seva trajectòria esportiva amb l'equip del Berguedà va haver d'anar a urgències per un mal de panxa molt fort, però els metges el van enviar a casa. L'endemà, la seva situació no va millorar. Al contrari, tenia febre, vomitava i fins i tot es va desmaiar, segons companys que estaven en contacte amb la parella del futbolista i els explicava com anava evolucionant el seu estat de salut. Com que la situació empitjorava, van tornar a urgències, i llavors el van mantenir en observació, i fins a l'endemà -el tercer dia- no van detectar la inflamació de l'apèndix. Quan el van intervenir ja se li havia rebentat, fet que va derivar en una infecció i una peritonitis.

Dues operacions

Totes les actuacions mèdiques posteriors no van poder salvar-li la vida. Després de la primera operació, hi va haver una segona intervenció quirúrgica i fins i tot se li va fer una transfusió de sang, però la infecció estava massa estesa i els seu òrgans començaven a fallar. Els metges ja van avisar els familiars que el seu estat era molt delicat i diumenge van decidir el trasllat al Clínic de Barcelona, en una ambulància escortada pels Mossos d'Esquadra per escurçar al màxim el trajecte. Dilluns, va morir.

La direcció del centre sanitari d'Igualada, consultada per aquest diari, no va voler donar cap explicació malgrat la insistència del periodista, però va assegurar que s'està recollint tota la informació sobre l'atenció que va rebre el jove. També lamenta els fets i fa arribar el seu condol a la família i amics de l'esportista, i afirma que emetrà un comunicat quan hagi recollit tota la informació i l'hagi analitzat. El Clínic de Barcelona tampoc va donar explicacions.