Artés acollirà avui a les 11 del matí el funeral de Fàtima Portí, la muntanyenca que va morir dimecres al Pirineu d'Osca. Portí, de 35 anys i molt experimentada en esports de muntanya, va caure d'una alçada de 100 metres quan estava fent la cresta denominada Els quinze gendarmes, al municipi de Benasc, a la província aragonesa d'Osca.

La jove vivia des de feia deu anys a Palafrugell, on exercia de mestra en una escola, i per aquest motiu és previst que al funeral -a part dels molts artesencs que l'havien vist des de petita- hi assisteixin molts amics de Palafrugell, on era coneguda. Fonts familiars asseguren que amics d'aquest municipi del Baix Empordà ja es van desplaçar ahir per donar el condol als familiars.

El cos de la noia va arribar ahir a les 3 de la tarda al tanatori de la Funerària del Bages - on es va fer la vetlla- procedent del municipi de Benasc. Els fets van tenir lloc dimecres, i segons van explicar fonts properes a la víctima a Regió7, Portí anava acompanyada d'un experimentat escalador, que va resultar il·lès. La noia d'Artés, que solia practicar esports de muntanya i participava en competicions, va caure per causes que encara s'han de determinar un cop ja havia culminat l'ascens.

Portí vivia a Palafrugell, però continuava estretament vinculada al poble que l'havia vist néixer i créixer, ja que tenia els pares, amics i altres familiars a Artés. Portí tenia dues germanes grans, que ara tampoc viuen a Artés, i una neboda de 21 anys (filla de la germana gran), que, segons fonts familiars, "era com una quarta germana, havien pujat totes juntes".