Un veí de Manresa que va complir sis anys de presó per violència masclista va tornar a ser empresonat fa dos mesos de forma preventiva, acusat d'haver maltractat de nou la seva exparella quan va quedar en llibertat. L'home, Adolfo P. S., que mantenia una ordre d'allunyament respecte a la víctima, serà jutjat aquest setembre en un judici ràpid a Manresa, en el qual s'enfronta a una petició fiscal de cinc anys i mig de presó.

El processat ha estat aquests anys a presó per acumular quatre condemnes per violència masclista, dictades entre el 2008 i el 2010, concretament per delictes de lesions, amenaces i trencaments de condemna. El 4 de març d'aquest 2016, després de sortir de la presó, va ser condemnat una altra vegada per lesions per una causa judicial iniciada a final del 2015.

Ara fa poc més de dos mesos, el 26 de juny passat, Adolfo P. S. va tornar a cometre una presumpta agressió contra la seva exparella sentimental, cosa que li va valer el reingrés a presó de forma provisional, uns fets que seran jutjats aquest mes de setembre al jutjat penal número 1 de Manresa.

Segons relata la fiscalia en el seu escrit d'acusació pública, l'agressió va tenir lloc cap a 3/4 de 3 del migdia, quan l'acusat va trucar a la porta del domicili de la víctima. Quan la dona va obrir la porta, assegura la fiscalia, Adolfo P. S. la va empènyer cap a dins, li va estirar els cabells, la va arrossegar fins al llit i es va asseure a sobre del seu pit. Aleshores, afegeix l'acusació pública, li va donar cops de puny, la va agafar del coll, la va insultar i li va manifestar el següent: "t'haig de matar. Per culpa teva, he perdut sis anys de la meva vida a la presó, i tu tampoc no viuràs".

La dona va resultar ferida lleu per hematomes, va denunciar els fets i la policia va detenir l'acusat, que va ingressar a presó provisional al cap de dos dies, per ordre del Jutjat de Violència sobre la Dona de Manresa.

El judici, que s'ha assenyalat per la via ràpida, se celebrarà d'aquí a tres setmanes. La fiscalia demana cinc anys i mig de presó per a l'acusat per quatre delictes diferents: trencament de condemna, maltractament en l'àmbit familiar, amenaces i obstrucció a la justícia. El fiscal també reclama que pagui una multa de 2.880 euros i que indemnitzi la víctima amb 240 euros per les lesions.