Els Agents Rurals han requisat un porc senglar que des de feia quatre mesos vivia amb una família de Moià, que utilitzava l'animal com a mascota. La normativa prohibeix tenir a casa animals salvatges, segons els Agents Rurals, per la qual cosa han traslladat el porc a un centre habilitat de fauna.

Els fets van tenir lloc dilluns passat, quan la Policia Local de Moià, alertada per un veí, va descobrir el porc senglar lligat amb una corda en un banc de la plaça de la Comunitat de Preveres. Els agents van identificar una veïna de la plaça com a propietària de l'animal.

Segons va explicar la dona als policies, la seva família es va trobar fa uns mesos l'exemplar de porc senglar, encara cadell, i va decidir quedar-se'l a casa com a animal de companyia.

La Policia Local va alertar del cas els Agents Rurals, que es van personar al domicili per endur-se l'animal, ja que, segons el cos rural, la llei prohibeix tenir aquest tipus d'animals salvatges a casa. La família va signar voluntàriament una acta de cessió del porc als Agents Rurals.

Com que l'animal no ha viscut mai en llibertat, els Agents Rurals van traslladar l'animal a un centre habilitat de fauna, que té previst utilitzar el porc per temes d'educació mediambiental per a infants.