L'Audiència de Barcelona ha condemnat a un any de presó el jove berguedà Sergi Rodríguez Teti, que a final de juny va ser jutjat per haver donat un calbot a un regidor del PP, Joan Antoni López Noguera, durant la Patum del 2012. La sentència ha conclòs que Teti "va agredir" Noguera "propinant-li un fort cop", malgrat que afegeix que no li va causar "cap lesió". Per aquest motiu, li imposa la pena mínima d'un any de presó per un delicte d'atemptat a l'autoritat, la mateixa que va demanar el fiscal al final del judici.

En la sentència, a la qual va tenir accés aquest dimecres Regió7, l'Audiència dóna per corroborada l'agressió, segons explica, després d'haver escoltat les declaracions dels testimonis. L'acusat, però, no haurà d'ingressar a la presó perquè no té antecedents i la pena és inferior als dos anys. Tot i així, haurà de pagar una multa de 1.080 euros.

Els fets, segons la sentència, van tenir lloc el 7 de juny del 2012, cap a les 3 de la matinada. L'aleshores regidor del PP de Berga, Joan Antoni López Noguera, estava participant en el passacarrers de la Patum, en la seva qualitat de membre de la corporació, juntament amb la resta de representants municipals. Els regidors es trobaven a l'interior d'un cordó policial de seguretat format per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.

Segons afegeix la sentència, l'acusat, coneixent la condició política del regidor, es va dirigir fins a ell i, darrere del cordó, li va dirigir insults com "pepero de merda", "fill de puta i feixista", entre d'altres. A continuació, segons la sentència, "el va agredir propinant-li un fort cop, que va tocar a l'acusat en la part occipital del cap, sense que li provoqués lesions".

La sentència no ha donat credibilitat a la declaració de l'acusat, que va negar els fets, i ha donat per feta la seva autoria gràcies a "la declaració dels agents i dels testimonis" durant el judici. Segons la sentència, d'aquestes declaracions "es desprèn sense cap mena de dubte" que l'acusat "va cometre un acte d'escomesa física contra l'aludit regidor, precisament per la seva condició de regidor del Partit Popular, que ell coneixia".

El col·lectiu Alerta Solidària va rebutjar dimecres la condemna, que va qualificar de política. Segons l'entitat, a diferència del criteri del tribunal", "cap persona no va poder afirmar veure en Teti colpejar l'exregidor del PP" i va recordar que López Noguera, a més, no va tenir cap lesió.