La Policia Nacional va detenir aquest dimecres a la matinada un jove al carrer de les Jorbetes de Manresa acusant de difondre propaganda gihadista a la xarxa. Després de l'arrest, els agents el va traslladar fins al domicili del seu germà, al carrer de Viladordis. Allà, van escorcollar l´habitatge i van interrogar tant el germà com la seva esposa, que van defensar la innocència de l´acusat. «El meu germà no és cap terrorista. Només té problemes amb l´alcohol i amb les drogues i, per això, és una persona molt neguitosa. Però no té res a veure amb aquestes persones d´Estat Islàmic», va assegurar unes hores després a aquest diari.

Segons la història que va explicar a Regió7, el detingut va viure fins a l´any 2012 a Marroc, on va tenir un accident de trànsit que li va provocar lesions greus en una cama. «Com que al Marroc no trobava cap hospital públic on poguessin curar-la-hi, va viatjar a a Còrdova, a Espanya, on ha viscut fins fa poques setmanes», va explicar, i afegeix: «ha estat tractat durant aquest temps per l´hospital de Còrdova. Però els metges ja no li donaven possibilitats de cura i van arribar a dir-li que li haurien d´amputar la cama». Per això, va assegurar, «el vaig animar que vingués a Manresa, per mirar que el pogués atendre un altre hospital, sigui a Manresa o a Barcelona. Actualment, encara camina amb les dues cames, però li costa molt».

D´aquesta manera, fa poques setmanes, el jove detingut va arribar a la capital del Bages. Es va establir al carrer Jorbetes, en un pis llogat des de fa un any per un altre germà de tots dos, que viu a Girona. En aquest pis hi han conviscut diverses persones durant aquest temps. Però el germà del carrer Viladordis encara no havia vist el detingut des de la seva arribada a Manresa. «La meva dona, els meus fills i jo vam arribar de vacances del Marroc fa just tres dies. Encara no havíem tingut temps de veure´l», va explicar a aquest diari.

Fins que ahir a la matinada se´l van trobar detingut a casa seva, custodiat per la Policia Nacional. «Els policies ens han fet un munt de preguntes, però estem convençuts que s´equivoquen. Han buscat molt i no han trobat res. Tant el meu germà com nosaltres estem en contra d´Estat Islàmic: aquesta gent no són musulmans, sinó terroristes», va assegurar.