Representants de la comunitat musulmana de Manresa consultats per aquest diari van considerar aquest dijous "un cas aïllat" la detenció a la ciutat d'un presumpte gihadista i van assegurar que havien quedat sorpresos quan van conèixer la notícia. De fet, el detingut feia poques setmanes que vivia a Manresa i, segons van destacar, mai no havia posat els peus a cap mesquita i era un desconegut per a tota la comunitat.

L'acusat, un jove de 31 anys de nacionalitat marroquina que va viure durant quatre anys a Còrdova, va ser detingut dimecres a la matinada al domicili on residia des de feia poc temps, al carrer de les Jorbetes de Manresa. La Policia Nacional l'acusa d'haver difòs activament els darrers mesos ideologia gihadista per Internet, tot propagant la doctrina i l'estratègia de l'organització terrorista Estat Islàmic. Segons el cos policial, era un perill per a la seguretat del país.

El president de la comunitat de la mesquita de l'Aranya, Abdellah Anhari, va explicar que ha fet diverses gestions i contactes per trobar informació de l'ara detingut i va assegurar que, en el temps que ha estat a Manresa, "mai no ha trepitjat cap de les dues mesquites de la ciutat". De fet, segons va afegir, els germans de l'acusat que viuen des de fa temps a Manresa "tampoc no van mai a cap mesquita a resar", segons ha pogut saber Anhari.

Tal com ha explicat aquest diari, el detingut tenia problemes amb l'alcohol i les drogues. "Podria ser que, afectat per les drogues, hagués començat a fer tota activitat propagandística per Internet. En tot cas, és clar que era una amenaça, sobretot perquè havia contactat amb algú que havia estat a Síria", va reflexionar Anhari, de manera que es va mostrar satisfet per la detenció policial. "El que és segur és que és un cas aïlladíssim a Manresa", va destacar.

També mostrava la mateixa opinió Jamaa Baki, agent d'acollida de Manresa. "La notícia ens ha sorprès a tothom. És un cas molt estrany, que no s'esperava ningú, perquè, a Manresa, la gent practica un islam més tolerant. No hi ha extremisme enlloc", va explicar Baki. "Però, és clar, amb Internet, és impossible controlar tothom", va afegir, tot i mostrar-se segur que "és un cas aïllat, com ha passat en altres ciutats del país". En tot cas, va destacar Baki, "si era una amenaça, em sembla molt bé que l'hagin detingut".