Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres a la nit un jove de 26 anys de nacionalitat senegalesa, amb nombrosos antecedents policials, durant els aldarulls que hi va haver al carrer Escodines de Manresa, provocats per un grup d'okupes. L'arrestat, segons fonts policials, tenia un trau al cap, es mostrava molt alterat i increpava diverses persones. Finalment, va ser detingut per atemptat a l'autoritat, ja que va agredir els agents, segons les mateixes fonts.

Veïns de les Escodines de Manresa han explicat que estan «farts» i se senten «completament desprotegits» davant la situació «d'incivisme, agressions verbals i robatoris» que, segons denuncien, han de suportar «des del passat mes de juliol» per part d'un grup de persones que viuen ocupant dos blocs del carrer Escodines, situats als números 33 i 39. Aquest dimecres a la tarda, es van tornar a produir aldarulls, i els veïns, farts de callar, van «manifestar el seu malestar a les persones que actuen incívicament», segons ha explicat a aquest diari la presidenta de l'associació de veïns del barri, Carme Carrió. Arrel d'aquesta «queixa verbal, els veïns que viuen ocupant van reaccionar «amb insults i amenaces», i tot plegat va desembocar en una baralla.

Els Mossos d'Esquadra van ser requerits al carrer Escodines cap a les 5h de la tarda i van comprovar que hi ha havia un grup de persones que «amenaçaven, cridaven i insultaven» a d'altres veïns. Segons han explicat fonts de la policia catalana a aquest diari, «es va identificar una persona i els Mossos van marxar». A les 10h del vespre, però la policia va tornar al barri perquè els aldarulls continuaven. Segons fonts policials «hi havia una persona molt alterada i agressiva, amb un trau al cap, que rebutjava atenció mèdica i que va intentar agredir als agents». Per tot això, els Mossos el van detenir per un delicte contra l'autoritat. S'espera que avui dijous el detingut passi a disposició judicial. Es tracta d'un jove de 26 anys, de nacionalitat senegalesa, que ja tenia nombrosos antecedents policials.

Robatoris i ampolles llençades des del balcó

Segons ha explicat a aquest diari Carme Carrió, els d'ahir «no són uns fets aïllats». «Des del mes de juliol» -prossegueix- «hi ha una greu manca d'inicivisme d'algunes persones que han vingut a ocupar algun pis al barri». La presidenta veïnal ha detallat que «són persones que viuen en un immoble que es troba en molt males condicions, que no sabem ni si té la cèdula d'habitabilitat». A banda dels crits, sorolls i insults, Carrió també denuncia que «s'han produït robatoris als patis interns del carrer Aiguader», i que «llancen ampolles des del balcó i bolquen contenidors». per tot això, la presidenta veïnal explica que «els veïns i comerciants tenen por. Ens sentim molt indefensos, ja que hi ha molt mal ambient, i amb aquesta gent, quan està alterada, no s'hi pot parlar». Carrió calcula que el darrer mes, els Mossos d'Esquadra han estat requerits «un o dos cops per setmana» per conflictes generats per aquestes persones.

Per tot això, aquest dimecres al vespre i farta de veure amb impotència com es repeteixen aldarulls en aquest punt concret del barri i «unes actituds antisocials lamentables», Carrió ha demanat «una reunió amb l'Ajuntament i els veïns afectats». La presidenta veïnal confia rebre resposta aviat per part del consistori i que a la trobada «hi sigui presents els regidors de Seguretat Ciutadana [Olga Sànchez], Urbanisme [Marc Aloy] i Acció Social [Àngels Santolària]».