Els Mossos d'Esquadra investiguen l'autoria d'un crim descobert aquest dilluns al matí a Masquefa. Una veïna de la població va aparèixer morta a casa seva, amb signes evidents de violència pel cos, ja que presentava ferides d'arma blanca. La víctima és una dona de 37 anys de nacionalitat espanyola que, segons els veïns, feia poc que s'havia separat. La policia investiga els fets per tal de poder identificar i detenir l'homicida. No es descarta la possibilitat d'un crim masclista, tot i que aquest dilluns al vespre la investigació encara no havia confirmat aquesta hipòtesi.

Els fets van tenir lloc cap a 2/4 d'11 del matí. Els pares de la víctima van acudir al seu domicili, situat al carrer Concepció de Masquefa, més conegut popularment com el carrer del Forn. Segons fonts policials, hi van acudir estranyats perquè no tenien notícies de la seva filla, amb qui havien quedat de trobar-se. La dona no s'havia presentat a la cita.

Un cop al domicili, van descobrir el cadàver de la dona, que, segons les mateixes fonts policials, era al bany del domicili. La dona havia mort a ganivetades.

Després de fer el descobriment, els pares van avisar els cossos policials. Fins a l'indret s'hi van desplaçar diverses patrulles de la Policia Local de Masquefa i dels Mossos d'Esquadra, a banda de la comitiva judicial i del SEM, de forma preventiva.

La veïna de la casa del costat, Maria Mercè Saenz, ha explicat que aquest dilluns al matí hi ha hagut un fort desplegament policial al carrer, amb diverses patrulles dels Mossos i també una ambulància.

Saenz ha relatat que mai havia vist "res estrany" i que feia poques setmanes havia deixat vint euros a la víctima, ja que li va demanar diners "per poder pagar el lloguer".

L'autòpsia, aquest dimarts

El forense de guàrdia dels jutjats de Martorell va autoritzar l'aixecament del cadàver, que va ser traslladat als dipòsits judicials de la Ciutat de la Justícia, on avui és previst que se li faci l'autòpsia.

La investigació del cas és a càrrec de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Central dels Mossos d'Esquadra, amb l'objectiu d'identificar i localitzar l'autor del crim. El titular del Jutjat d'Instrucció número 6 de Martorell, en funcions de guàrdia, va decretar el secret de les actuacions.

Encara que aquest dilluns els Mossos d'Esquadra tenien obertes totes les hipòtesis, no es descarta un possible crim masclista, un extrem, però, que haurà de confirmar la investigació.

La dona, que no és natural de Masquefa, feia un temps que vivia en el domicili del carrer Concepció on va aparèixer morta. Segons van explicar fonts veïnals, actualment vivia sola a l'habitatge i feia poc que s'havia separat.

L'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, va mostrar la seva consternació pels fets. Segons va explicar a aquest diari, de moment el consistori no té previst fer cap minut de silenci ni cap acte de condol, ja que s'espera la investigació dels Mossos. "Serem prudents i esperarem la investigació judicial". Boquete va assegurar que no coneixia la víctima mortal.