L'Audiència de Barcelona ha assenyalat per a dimecres vinent el judici per presumpta estafa per les venda de les finques de Santa Maria d'Oló que eren propietat d'un xeic de la família reial saudita. Inicialment, el judici s'havia fixat per al febrer passat, però aleshores es va suspendre perquè no es van localitzar diversos testimonis d'Aràbia Saudita, que havien de declarar per videoconferència.

En el judici, no compareixerà el principal acusat, l'apoderat que va vendre les finques, Agustí G. F., ja que a principi d'any el jutge va arxivar la causa contra ell, perquè té 91 anys i demència senil. Sí que seran jutjats, en canvi, la seva esposa, Maria Antònia R. T., de 65 anys (acusada d'haver-se apropiat, com el seu marit, els diners de la venda) i els dos empresaris que van comprar les finques, Olga F. T. i Francisco G. F. (en el seu cas, però, només estan acusats per la família reial, i no per la fiscalia).

Abans de ser apartat del cas, Agustí G. F. s'enfrontava a cinc anys de presó per haver-se quedat els 6,7 milions d'euros de la venda de les sis finques de Santa Maria d'Oló, que havien estat propietat de Saab Bin Abdul Aziz, germà del rei Halid d'Aràbia Saudita. En aquests terrenys hi ha els castells de Rocabruna i de Rocafort, on el xeic àrab va viure entre els anys 1982 i 1984 i on va establir la seva segona residència fins a la seva mort, el 1993. La fiscalia i la família reial saudita acusaven Agustí G. F. d'haver autoritzat la venda sense el permís dels hereus i d'haver-se apropiat els diners de l'operació.