Els Bombers de la Generalitat van haver de rescatar aquest dimarts dos excursionistes lesionats a Montserrat en accidents de muntanya. En un dels casos, va caldre la intervenció d'un helicòpter.

El primer incident, segons fonts del cos d'emergències, es va registrar poc després de 2/4 de 2 del migdia. Un grup de tres excursionistes que es trobaven al Coll de la Portella, al terme del Bruc, va avisar que un d'ells s'havia lesionat els bessons d'una cama i no podia continuar. Una dotació dels Bombers de Collbató es va desplaçar fins a Can Massana i, des d'allà, va anar a rescatar l'excursionista ferit, veí de Molins de Rei. L'home, després de ser immobilitzat, va ser traslladat a una ambulància del SEM, que el va evacuar fins a l'hospital de Martorell.

Una estona després, a 1/4 de 4 de la tarda, un helicòpter del grup de muntanya dels Bombers va anar a rescatar un escalador que havia caigut mentre feia ràpel a la zona de l'ermita de Sant Joan, al terme de Collbató. Segons les mateixes fonts, l'home, que es va lesionar l'espatlla, va ser portat fins a una ambulància del SEM, que l'esperava a l'aparcament del cremallera. Des d'allà, va ser evacuat a l'hospital.