Els trens de la línia R4 de Rodalies, que cobreix el tram Sant Vicenç de Calders - Manresa, així com de les línies R1 i R3, registren aquest dilluns al matí un retard d´una hora de mitjana -tot i que han arribat a superar els 90 minuts- per un problema al sistema d'electrificació entre Sants Estació i l´Hospitalet de Llobregat. Segons ha informat Renfe, la incidència s´ha produït pels voltants de les 09.20 hores i al punt del migdia la circulació només es troba operativa per una de les dues vies. A més, s´ha optat per reduir les freqüències de pas -amb dos per tren i sentit- per evitar que es multipliquin els retards. Els viatgers d´aquestes línies se´ls ha encaminat a mitjans alternatius al tram Sant Andreu Arenal-Cornellà, principalment línies de Metro.

Derivat d´aquesta incidència, cinc combois s´han quedat aturats en trajecte i els passatgers han hagut de ser transbordats. Es tracta dels trens Blanes 7:35- l'Hospitalet 9:06; Puigcerdà 6:17-l´Hospitalet 9:09; Maçanet 7:34-l'Hospitalet 9:21; i Sant Vicenç de Calders 8:25- Manresa 11:14. S'ha enviat un tren des de Sants per a l´evacuació dels viatgers.

Tècnics d´Adif i Renfe s´han desplaçat al lloc de la incidència per tal de poder restablir el servei "en el menor termini possible".

D'altra banda, ha obert una investigació per determinar les causes que han provocat la fallada del subministrament elèctric entre Sants Estació i l´Hospitalet de Llobregat.