Emprant la força. Amb les pròpies mans. Un vídeo que aquest cap de setmana s'ha fet viral a les xarxes socials delata la persona que va arrencar un dels dos rètols que Sallent té a les entrades del poble en què s'especifica que és un «municipi per la independència», i que les poblacions adherides a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) tenen a les seves vies d'accés.

En el vídeo es pot veure de manera clara com una persona jove s'apropa al senyal i el comença a fer balancejar amb fortes empentes i finalment l'arrenca. A les imatges, tot i no ser de gaire bona qualitat, es pot veure la cara del noi, i la Policia Local de Sallent l'està estudiant per tal d'esbrinar la seva identitat. Al vídeo, el noi agafa la rètol i, un cop aconsegueix arrencar-lo, el llança lluny amb força.

L'alcalde de Sallent, David Saldoni, ha dit a Regió7 que de moment no se sap qui és el noi que fa la bretolada, però està convençut que els responsables de la Policia Local «aviat ho esbrinaran». És la quarta vegada que han arrencat algun dels dos rètols en el municipi de Sallent, i tot apunta que el vídeo mostra la darrera vegada que van arrencar-lo a l'accés nord, la setmana passada. Tampoc se sap si al darrere sempre hi ha la mateixa persona i, de fet, Saldoni afirmava ahir desconèixer qui havia enregistrat el vídeo i com havia acabat a Internet.

L'alcalde de Sallent es mostra taxatiu a l'hora de qualificar el fet i destaca que sempre que algú arrenqui el rètol, l'Ajuntament el tornarà a col·locar. «El que fem és complir el mandat democràtic i el ple va aprovar ser membre de l'Associació de Municipis per la Independència. Encara que no s'estigui a favor del procés, tothom hauria de ser respectuós amb la democràcia i respectar la simbologia que des de l'Ajuntament hem votat», emfatitza el mandatari local.

L'Ajuntament de Sallent denunciarà l'autor de la bretolada un cop sa sàpiga la seva identitat i llavors s'aplicaran les sancions oportunes.