Tretze persones van ser ateses ahir a la matinada pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), vuit de les quals van acabar sent traslladades a l'hospital per intoxicació de fum, i una vintena van ser desallotjades, a causa d'un incendi a l'interior d'un pis del car-rer d'en Cirera de Manresa, al nucli antic. El foc va afectar el primer pis, on vivia un home amb el seu fill adolescent, i el fum va afectar els habitatges superiors, habitats per famílies.

El pis on es van iniciar les flames estava habitat per un home amb un deteriorament cognitiu que vivia amb el seu fill menor d'edat. Segons apunten els veïns de la zona, l'home era usuari dels serveis socials de l'Ajuntament i acumulava grans quantitats d'escombraries al seu domicili. Aquesta circumstància i el fet que tingués la llum punxada són les principals hipòtesis que s'apunten com l'origen de les flames.

Els Bombers de la Generalitat van ser alertats de l'incendi a les 02.05 de la matinada. Fins al lloc dels fets es van desplaçar sis dotacions dels Bombers (tres camions, l'autoescala i dos vehicles lleugers), que van treballar per extingir l'incendi, que va cremar una habitació d'un pis de la primera planta, i van ventilar l'habitatge (principalment, el menjador i una altra habitació), a més a més de l'escala comunitària afectats. A les 02.25 hores ja es donava el foc per controlat i, poc després de les 3 de la matinada, ja estava extingit.

Com a mesura preventiva es van desallotjar 19 veïns de les tres plantes de l'edifici. El Sistema d'Emergències Mèdiques, que va desplaçar dues ambulàncies, va atendre un total de 13 persones, vuit de les quals van haver de traslladades, per intoxicació de fum, a l'Hospital de Sant Joan de Déu Manresa. Totes presentaven inhalacions lleus. Les altres cinc van ser donades d'alta pel SEM al mateix lloc dels fets.

A les 03.34 hores, tots els veïns van poder retornar als seus domicilis, excepte els dos veïns del pis afectat, el reallotjament dels quals va passar a ser càrrec dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa. Fins al lloc de l'incendi també es van traslladar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local.