Un veí de Manresa que estava gaudint d'un tercer grau penitenciari ha estat denunciat per la Policia Local de Sallent com a presumpte autor de l'atac a un dels rètols de caire independentista que hi ha a l'entrada del municipi bagenc.

Els agents han identificat el manresà Raul M.P., natural de Balsareny, com la persona que apareix en un vídeo difós a les xarxes socials i que va generar una allau de trucades a les instal·lacions del cos policial per denunciar els fets.

Un cop comprovada la identitat de l'assaltant, la Policia Local li ha obert diligències per un delicte contra el patrimoni, amb l'agreujant d'odi.

El cos policial va denunciar l'home al jutjat de guàrdia de Manresa i va posar els fets en coneixement del jutjat de vigilància penitenciària, que va ordenar la suspensió cautelar del tercer grau i el seu reingrés a presó.

Com a conseqüència, des d'aquest mateix dimecres a la tarda, Raul M. P., ja es troba al departament d'Ingressos de la presó de Lledoners, segons han explicat fonts del centre penitenciari. Avui és previst que se li assigni el número de mòdul on s'allotjarà.

Posteriorment, la junta de tractament de Lledoners haurà de decidir si confirmar la revocació del tercer grau i, per tant, si el continua mantenint en segon grau, és a dir, en règim de privació de llibertat. Segons fonts policials, Raul M. P. estava complint condemna per delictes relacionats amb robatoris i tràfic de drogues.