Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest divendres al matí un gos que estava a l'interior d'un pis del carrer Folch i Torres de Manresa i que es trobava famèlic, assedegat i en condicions higièniques deplorables. Els alumnes de l'escola Joviat, situada davant de l'habitatge, han donat l'alerta a la Policia Local, ja que feia molta estona que l'animal estava plorant en una finestra.

Els fets han tingut lloc poc després de les 9 del matí, segons han explicat fonts dels Bombers, de la Policia Local i del centre escolar. Durant tot el matí, el gos havia estat plorant en una finestra, des d'on treia el cap perquè estava mig oberta. No és el primer dia que els alumnes i els veïns sentien com plorava.

Fins a l'indret s'hi han traslladat la Policia Local i el vehicle escala dels Bombers, que s'han enfilat fins a la finestra i han rescatat el gos. No hi havia cap persona a l'interior de l'habitatge. Segons han explicat testimonis, l'animal estava molt prim i vivia en molt males condicions higièniques.

Els mateixos alumnes de la Joviat li han donat un bol d'aigua i alguns li han donat de menjar els entrepans que duien a la motxilla per esmorzar, segons han explicat les mateixes fonts. El gos ha estat traslladat a la protectora d'animals de Manresa, Aixopluc.

Els testimonis asseguren que a l'interior del pis hi havia un segon gos, de dimensions més grans, que s'ha mantingut a l'habitatge i que no ha estat traslladat a la protectora.