Uns desconeguts van atacar la matinada de dijous a divendres 19 parquímetres de la zona blava de Manresa, la majoria dels quals concentrats als sectors de la Muralla, de la carretera de Cardona i del Passeig de Pere III. Tots ells han quedat fora de servei, però, tot i així, el consistori no ha anul·lat el servei de zona blava, ja que adreça els usuaris a caminar fins als parquímetres que continuen funcionant.

Aquesta és la tercera acció vandàlica que reben les màquines expenedores de tiquets de la ciutat en només dos mesos. Aquesta vegada, els parquímetres sabotejats representen més de la meitat del total d'aparells que hi ha instal·lats a Manresa.

Com en les ocasions anteriors, els vàndals van destrossar les pantalles dels parquímetres amb un objecte contundent. Les màquines afectades es troben al Passeig de Pere III, a la Muralla, a la carretera de Cardona, a la plaça dels Infants, a la plaça de Puigmercadal i als carrers Circumval·lació, Pompeu Fabra, Jaume I, Carrió i Canonge Montanyà.

Tècnics de l'Ajuntament i de la concessionària, Eysa, van col·locar divendres a tots els parquímetres afectats mapes per informar dels aparells més propers que continuen hàbils, ja que la zona blava continua funcionant.

Per la seva banda, la Policia Local de Manresa i els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per determinar l'autoria dels fets. No es descarta que els vàndals de dijous a la matinada siguin els mateixos que van cometre les dues accions anteriors, que aleshores també havien fet malbé la meitat dels parquímetres de la ciutat. L'Ajuntament ja va haver de renovar en aquell moment totes les pantalles afectades.

Les màquines afectades estaran fora de servei temporalment, fins que no se'n pugui fer la reparació, que, segons el consistori, trigarà uns dies. Tècnics de Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa van estar col·locant divendres un cartell informatiu als parquímetres afectats, amb un petit plànol per tal d'informar els usuaris de quins parquímetres tenen a prop en cada cas, per obtenir tiquet d'aparcament.

L'Ajuntament recorda que, amb el nou sistema de parquímetres (que es van estrenar fa pocs mesos), no és necessari deixar el tiquet visible al vehicle, de manera que un cop expedit el tiquet, els usuaris no han de tornar al cotxe. Igualment, el consistori recorda que els usuaris poden expedir el tiquet a través de l'aplicació de telefonia Eysamobile o per Internet, en aquest enllaç: https://elparking.com/aparcar-en-manresa.