Els lladres que aquest dimarts al matí han atracat una joieria de Berga van lligar de mans i peus la venedora, la van amenaçar de mort, la van retenir durant 20 minuts i la van tancar en una habitació abans de fugir. La dona, però, es va poder deslligar pel seu compte i va donar l'alerta. Els Mossos van poder capturar quatre dels atracadors quan fugien per la C-16 i no descarten més detencions.

Segons han explicat a aquest diari fonts de la Joieria Mayte (l´establiment afectat), els fets van tenir lloc cap a 2/4 d´11 del matí, quan un dels atracadors va entrar a la botiga simulant que era un client que volia reparar un anell d´or. Poc després, van entrar els altres còmplices, van amenaçar de mort la dona, la van lligar de mans i peus i li van ordenar que obrís la caixa forta.

Al cap d´una estona, després d´haver saquejat la caixa forta i totes les dependències, els lladres van fugir amb les joies i van deixar lligada la venedora al costat de la caixa, després de tancar-la a l'habitació. La dona, però, es va poder deslligar gràcies a l´ajut d´unes tisores i va alertar dels fets la propietària de la joieria, que va avisar la policia.

Immediatament, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local van muntar un dispositiu especial per intentar capturar els atracadors. Van ser localitzats una estona després en controls a la sortida de Berga i al peatge de Sant Vicenç de Castellet de la C-16, ja al Bages. Una part de les joies han estat recuperades.

Els Mossos continuen la investigació i no descarten la participació de més persones en l'atracament.