La policia ha reconstruït aquest dimecres a través de diversos enregistraments de càmeres de seguretat en diferents llocs a Bangkok l'assassinat de l'empresari lleidatà David Bernat, presumptament a mans de l'excandidat de PxC a l'alcaldia de Manresa Artur Segarra, únic acusat del crim.

Un agent, encarregat d'investigar la gravació del circuit tancat de la casa de la víctima, ha testificat durant el judici a Segarra que aquest i Bernat van abandonar junts l'apartament de la víctima la nit del 19 de gener del 2016. El duo que viatjava a la motocicleta de Bernat, qui conduïa el vehicle, es va dirigir a un cèntric barri vermell de la capital tailandesa. Hores més tard, tots dos van tornar a l'apartament de la víctima i van pujar a la moto de Segarra, qui va conduir fins al pis que tenia llogat a l'avinguda Rama 9 i al qual van arribar passada la mitjanit.

Un segon policia, qui va investigar les imatges de les càmeres de seguretat de l'edifici on residia l'acusat, ha confirmat l'arribada de tots dos i ha precisat que aquesta va ser l'última vegada que Bernat va ser vist amb vida. Aquest agent també va informar que les càmeres de l'interior de l'edifici no funcionaven.

El testimoni ha assenyalat, a més, que en la nit del 26 de gener, data en què segons els forenses va poder ser assassinat Bernat, Segarra va abandonar l'habitatge amb la seva motocicleta carregant un "paquet gran" i va tornar a la matinada del 27 sense el carregament . El primer policia ha assenyalat, per la seva banda, que les càmeres d'un encreuament pròxim a l'habitatge van captar Segarra amb el paquet en direcció al riu Chao Phraya que creua Bangkok, on el 30 gener 2016 van aparèixer les primeres restes de Bernat. No obstant això, fins ara les autoritats no han pogut determinar on es va poder llançar la càrrega.

En els dies següents, l'acusat va emprendre dues sortides nocturnes més, inclosa una el dia 29 en la qual també portava un petit paquet i tornava al cap d'una hora sense ell, i diverses durant el dia, algunes d'elles carregat amb una motxilla. Les autoritats van assegurar que tot i la "baixa qualitat" de les imatges estan convençuts de la identitat de víctima i acusat en els enregistraments obtingudes.

La policia creu que Segarra va segrestar el seu compatriota amb el mòbil d'extorsió i robatori, i el va acabar assassinant després que l'entitat bancària utilitzada per Bernat anul·lés les transferències realitzades a través d'Internet a causa de les mesures de seguretat. Mentrestant, Segarra es declara innocent dels tretze càrrecs que se li imputen, entre ells segrest, robatori, extorsió i assassinat premeditat.

Durant la vista vespertina d'aquest dimecres, un altre membre de l'equip investigador va certificar que entre les pertinences requisades a l'acusat es troba una serra mecànica comprada el 26 de gener i amb la qual presumptament s'hauria esquarterat la víctima. També hi havia màscares, ulleres de protecció, guants de plàstic i bosses negres utilitzades per emmagatzemar les escombraries, objectes comprats dies abans del crim.

Dimarts, experts de la Policia van confirmar que van trobar rastres de sang i empremtes dactilars de Bernat a l'apartament de Segarra, a més de trobar ADN del assassinat a l'interior del mànec de la serra mecànica.

El judici encara l'última setmana del torn de la fiscalia contra Segarra amb la declaració de membres de l'equip d'investigació i forenses. Segons les últimes canvis aprovats pels jutges, el dia 28 serà el torn de la defensa que cridarà a declarar el seu únic testimoni, Artur Segarra. L'acusat va ser detingut el 7 de febrer de l'any passat a la ciutat cambodjana de Sihanoukville i lliurat un dia més tard a les autoritats tailandesos. De ser trobat culpable per assassinat premeditat, Segarra podria afrontar una sentència màxima de pena de mort.