El jutge de guàrdia de Manresa ha decretat aquest divendres presó provisional per a tres dels quatre detinguts per l'atracament d'una joieria de Berga dimarts passat, en què van lligar i amenaçar de mort la venedora.

Entre els empresonats, tots ells de nacionalitat xilena, hi ha un home que ja tenia pendent una ordre d'ingrés a presó a Portugal, per la qual cosa ara començaran els tràmits per extradir-lo a aquest país.

El quart detingut és un menor d'edat que aquest dijous va quedar en llibertat condicional després de passar a disposició de la fiscalia de meonrs.

L'atracament va tenir lloc dimarts al matí a la joieria Mayte, a la placeta Ciutat de Berga. Els lladres van lligar de mans i peus la venedora, la van amenaçar de mort, la van retenir durant 20 minuts i la van tancar en una habitació abans de fugir amb una gran quantitat de joies robades. La dona, però, es va poder deslligar pel seu compte i va donar l'alerta.

Poca estona després, els Mossos van poder capturar els quatre atracadors al peatge de Sant Vicenç de Castellet, al Bages, quan fugien per l'autopista C-16. Els agents no descarten més detencions.