Una estufa elèctrica ha causat l'incendi mortal que aquest dilluns a la matinada ha afectat un habitatge del carrer Prudenci Comellas de Manresa, on ha mort intoxicat un home de 40 anys, segons han explicat els Mossos d'Esquadra.

L'aparell calefactor causant del foc és un radiador amb barres incandescents, un tipus d'estufa que els Bombers recomanen sempre no apropar a peces de roba ni a cap element combustible.

De moment, es desconeix quin element ha començat a prendre a causa de l'estufa. Segons han explicat fonts de la investigació, en el domicili hi havia brutícia acumulada però es descarta que l'home patís una síndrome de Diogenes.

El foc ha cremat totalment el menjador

Els Bombers han rebut l'avís cap a la 1.10h d'aquest dilluns a la matinada, al quart pis del carrer Prudenci Comellas número 44.

El foc ha cremat totalment el menjador del pis i la resta ha quedat afectat pel fum. A l'interior d´aquest immoble, a la part oposada del lloc de l'incendi, els Bombers han localitzat la víctima en estat inconscient. Els sanitaris del Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM) n'han certificat la seva mort, per intoxicació de fum. Els efectius d'emergències també han trobat a l'interior del pis el cadàver de la gossa que convivia amb l'home.

Com a mesura preventiva, s'han desallotjat uns 13 veïns de l'edifici de quatre plantes, que han pogut retornar a casa seva un cop l'incendi s'ha donat per extingit. Aquest dilluns al matí, els serveis tècnics municipals, després d'haver inspeccionat el bloc, han confirmat que l'edifici no ha quedat afectat estructuralment.

Al lloc han treballat sis dotacions dels Bombers de la Generalitat. A més, també hi han treballat efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Manresa i dues ambulàncies del SEM.

La víctima mortal era un home de nacionalitat espanyola que vivia en companyia únicament de la seva mascota. L'home no treballava i subsistia gràcies a una petita pensió d'incapacitat. Tenia la llum punxada, ja que segons han detallat fonts veïnals "disposava d'electricitat, malgrat no tenir comptador".

L´home, manresà de tota la vida i amb família a la ciutat, tenia una filla menor d'edat que actualment vivia amb la seva mare. Feia una vintena d'anys que el finat vivia al pis del carrer de Prudenci Comellas.

L'Ajuntament envia un comunicat per expressar el condol

Aquest dilluns a la 1 del migdia hi havia convocada un roda de premsa per fer balanç del primer any del Comissionat del Centre Històric. Arran dels fets succeïts aquesta matinada, però, l'Ajuntament de Manresa ha comunicat que l'acte queda suspès fins a nova data. Una estona després, ha enviat un comunicat on lamenta l'incendi mortal i expressa el condol a familiars i a amics. Sobre la causa de l'incendi, el consistori afegeix que s'està a l'espera que s'aprofunditzin les investigacions dels Mossos.La PAHC convoca una trobada, avui a les 7

La Plataforma d'Afectades per l'Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) Bages, ha convocat, per la seva banda, una trobada a les 7 de la tarda a l'Ateneu Popular La Sèquia de Manresa per organitzar algun tipus de resposta a l'incendi que ha causat la mort d'un manresà aquest dilluns. Segons assenyala l'entitat, la trobada serà per valorar el cas i analitzar si es tracta o d'un tema de pobresa energètica.