La fiscalia ha argumentat el seu posicionament en contra de la suspensió de la pena de presó d'un any al berguedà Sergi Rodríguez a causa de «la gravetat dels fets». Rodríguez, conegut com a Teti, va ser condemnat a un any de presó el setembre passat per haver agredit un regidor del PP durant la Patum de l'any 2012. En principi, el jove berguedà no havia d'anar a la presó perquè no té antecedents i la pena és inferior als dos anys, però la fiscalia s'ha oposat a commutar-li la pena, tal com van denunciar fa uns dies diversos col·lectius berguedans.

El fiscal considera que no va ser un «acte aïllat» sinó un «acte més del fustigament al qual està sotmès des de fa temps el regidor». També assegura que es tracta d'un «atac frontal a l'Estat de Dret encarnat en un representant públic» i lamenta que l'acusat no ha mostrat «cap ombra de penediment». D'altra banda, remarca que l'agressió no va ser un «calbo», sinó un «cop de puny» que tenia l'objectiu de «desacreditar el principi d'autoritat pública».

L'argumentació de la fiscalia per oposar-se a la suspensió de la pena de presó de Sergi Rodríguez es basa en el fet que «l'aplicació automàtica del benefici de suspensió provisional de la pena trauria transcendència en la consciència del jove a l'acte criminal». El fiscal encarregat del cas lamenta que el condemnat «no ha mostrat el menor remordiment pel que va fer».

La vista aper dirimir el cas s'ha fixat per al 23 de maig a l'Audiència de Barcelona.