El servei de l'Aeri de Montserrat ha quedat suspès aquest dissabte matí de forma indefinida a causa de les ràfegues de fort vent que bufen a la muntanya. El Parc Natural de Montserrat ha informat a través del seu compte de Twitter de la cancel·lació per motius de seguretat fins a nou avís.

Al llarg de la matinada i aquest matí, els Bombers de la Generalitat han hagut de fer diverses sortides a la Catalunya Central per incidències relacionades amb el vent. A Sant Fruitós de Bages, una pèrgola despresa a causa del vent va trencar el vidre d'un cotxe aparcat, a 3/4 d'1 de la matinada.

A Manresa, aquest matí, entre les 9 del matí i les 12 del migdia, els Bombers han fet tres sortides per reforçar elements que perillaven de caure pel vent. Una d'elles, la més visible, ha estat sanejar un terrat d'un edifici del Passeig Pere III. A Igualada, han hagut de fer al llarg del matí cinc sortides més en el mateix sentit, i també a Òdena i a Vilanova del Camí.

D'altra banda, aquesta matinada, els Bombers també han estat requerits per petites esllavissades en carreteres, a la B-402 (la Pobla de Lillet), a la BV-1123 (Castellbell i el Vilar) i a la C-1412a (a Veciana).