El darrer informe de la Guardia Civil en relació a l’anomenat Cas del 3% acredita les obres de remodelació de l’institut Lluís de Peguera de Manresa com un dels treballs que van incloure sobrecostos per tal de finançar irregularment Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Segons apunta la Cadena SER, a més, el cas de l’edifici manresà és un dels que evidencia més clarament la participació de l’exconseller de Justícia Germà Gordó en la trama.

D’acord amb la informació publicada pel mitjà, el sumari policial inclou dades trobades a l’agenda de Josep Manel Bassols, directiu de l’empresa Oproler, que juntament amb el Grup Soler va ser qui va tirar endavant les obres del Peguera.

La SER apunta també, entre els casos evidenciats en l’informe, la implicació en la trama de l’empresari berguedà Fèlix Pasquina, que ja va ser detingut en relació al cas. En aquesta ocasió, a més, també hauria sigut l’exconseller Gordó qui va intermediar per tal que Pasquina fos l’adjudicatària de contractes valorats e en 7,2 milions d’euros, pels quals l’empresari berguedà n’hauria abonat a CDC, en concepte de donatius, 104.000 l’any 2014 i 45.000 el 2015.Altres casos

A banda de les obres irregulars vinculades directa o indirectament amb la Catalunya Central, l’informe que cita la Cadena SER també fa referència a situacions irregulars vinculades al Dic de l’Est, a la remodelació de la plaça de les Glòries i a la millora de l’avinguda del Paral·lel de Barcelona, entre d’altres.

El global de sobrecostos en els anys de més activitat de la trama va comportar uns ingressos irregulars de fins a 700.000 euros per a les diferents fundacions relacionades amb CDC.