L'Audiència Provincial de Barcelona jutja aquest dimarts set homes acusats d'haver rebut dos contenidors al port de Barcelona amb 700.000 paquets de tabac de contraban, que posteriorment van amagar en una nau de Valls de Torroella, al terme de Sant Mateu de Bages, segons la fiscalia. El ministeri públic demana set anys de presó per a un dels acusats i de quatre anys per a la resta.

Els fets, segons l'escrit d'acusació pública, van tenir lloc el 18 de juny del 2012, quan els acusats, actuant de forma coordinada, van rebre dos contenidors al port de Barcelona, que contenien tabac de contraban. Els havia enviat un dels acusats, aprofitant que treballava en una empresa, i els havia rebut un altre dels processats, aprofitant que era un importador habitual de la mateixa empresa.

Mentrestant, tres acusats més, segons la fiscalia, van dirigir els contenidors a una nau buida de la zona industrial de Valls de Torroella. Dos dels processats n'havien obtingut les claus després d'enganyar el propietari l'edifici, a qui havien fet creure que tenien la intenció de llogar-la, segons la fiscalia. Quan la policia va descobrir els fets i va requisar els contenidors, s'hi van localitzar 700.000 paquets de tabac, sense els preceptius precintaments fiscals, de la marca 305's, amb un valor total de venda al públic de 2.675.000 euros. La quantitat defraudada a l'Agència Tributària era de 2.349.075 euros. Els set processats seran jutjats avui dimarts al matí, a la secció tercera de l'Audiència, acusats d'un delicte de contraban.