El cas de l'examen falsificat, en el marc del procés de selecció de tècnics d'ocupació, va ser descobert a la primeria del juliol passat per una de les funcionàries que integraven el tribunal examinador. En concret, la treballadora va fotografiar l'examen original que B. T. P. va lliurar-li en acabar de redactar-lo, estranyada pel seu baix nivell en contrast amb el fet que l'home havia tingut la nota més alta en una prova anterior.

L'endemà, durant la correcció de les proves, va observar amb sorpresa que l'examen que constava a l'expedient n'era un de diferent, més llarg, amb les respostes canviades i amb un altre tipus de cal·ligrafia. Algú havia canviat un examen per l'altre mentre estava custodiat a les dependències de Recursos Humans, a l'edifici de la Florinda. La treballadora en qüestió va informar dels fets l'endemà al seu superior i, unes setmanes després, a la seva regidora.

El govern va decidir no obrir cap expedient sinó denunciar el cas al jutjat. El setembre va canviar de departament la funcionària sospitosa, cap de secció de Recursos Humans de l'Ajuntament, i mare del candidat afavorit. Pocs dies després, quan el cas va ser revelat àmpliament per Regió7, la dona va demanar la baixa laboral, situació que manté.

Tal com va avançar aquest diari el 25 de febrer, la sospitosa ja ha estat imputada pel jutge. La dona, en la seva declaració, va negar l'autoria dels fets. El seu fill va ser citat com a testimoni, però es va acollir al seu dret a no declarar, a causa de la seva relació de parentiu directe. El jutge està instruint el cas com un delicte d'infidelitat en la custòdia de documents. Ara ha de demanar la prova cal·ligràfica per determinar si la sospitosa és l'autora de l'examen falsejat.