El jutge ha enviat a presó provisional un home de 68 anys i el seu fill de 38 anys, veïns d'Olesa de Montserrat, acusats d'haver atracat amb violència quatre benzineres del Penedès i del Baix Llobregat, una de les quals a Olesa.

Els robatoris es van produir entre el 31 de gener i el 5 de març. El fill intimidava els treballadors de les gasolineres amb una escopeta retallada, consumava el robatori i fugia amb el seu pare, que l'esperava amb una furgoneta. Amb la finalitat de dificultar l'acció policial, l'autor dels robatoris, que va arribar a disparar l'escopeta contra les estanteries per intimidar les víctimes, acudia a les benzineres amb un ciclomotor, que prèviament havia sostret, i fugia després amb la furgoneta.

El robatori d'Olesa va tenir lloc el 25 de febrer en una estació de servei. L'agressor va esgrimir l'escopeta, tot i que, en aquesta ocasió, no la va arribar a disparar. En el conjunt dels quatre atracaments es va endur en total 3.000 euros i un mòbil d'alta gamma.

Els Mossos van aconseguir localitzar la furgoneta el 6 de març a Olesa i van preparar un dispositiu per detenir els dos lladres. Dos dies després, amb la col·laboració d'efectius del Grup Especial d'Intervenció (GEI), els investigadors van detenir el fill quan sortia d'un comerç de Martorell. Al seu pare, el van arrestar quan sortia del seu domicili d'Olesa. L'endemà, els agents van escorcollar el pis i hi van trobar el casc i el passamuntanyes que usava l'atracador, l'escopeta i deu cartutxos.