L'Audiència de Lleida ha emès una resolució en la qual confirma de nou la presó preventiva per a Fernando B., el pare de Nadia Nerea, la nena d'onze anys d'Orga-nyà malalta de tricotiodistròfia.

Tant Fernando com la mare de la nena, Margarida, estan acusats d'estafa agreujada pel fet d'haver-se gastat, presumptament, els diners de les donacions destinades al tractament de la menor.

En l'acte de l'Audiència Provincial s'especifica que el jutjat de la Seu va dictar el passat 3 de març una resolució desestimant la llibertat provisional de Blanco, disposició que va ser recorreguda per l'acusat al·legant que és una mesura que s'ha de prendre de forma excepcional, que ha passat el temps des que es va adoptar i que no hi ha fins legítims constitucionals que la justifiquin.

No obstant això, en conformitat amb la sol·licitud del Ministeri Fiscal que es desestimés el recurs, l'Audiència confirma la mesura de presó preventiva assenyalant que no han variat les circumstàncies que van ser tingudes en compte en el recurs presentat contra aquesta mesura en primera instància. «En primer terme, la Sala observa suficients indicis de criminalitat, encara que siguin provisionals, en el sentit que l'imputat va recaptar fons i recursos econòmics per sufragar el tractament mèdic d'una malaltia que sosté que pateix la seva filla, encara que aparentment aquells fons es van utilitzar en benefici propi. La virtualitat indiciària de les circumstàncies exposades serveix per justificar l'adopció de la mesura», assenyala en el seu acte.

L'Audiència assenyala també sobre el perill de fugida de Fernando B. Un dels factors a tenir en compte per apreciar-lo és la gravetat del delicte, a més de l'absència d'arrelament.