El Sindicat de Professors de Secundària està recollint firmes per demanar a la Generalitat que reconegui com a accident laboral la mort del professor Abel Martínez, que va morir el 2015 a l'Institut Joan Fuster de Barcelona a mans d'un alumne, que el va disparar amb una ballesta. Martínez també havia estat mestre a l'escola la Sèquia de Manresa.

Els fets van ocórrer el 20 d'abril d'aquell any, quan un alumne de segon d'ESO va irrompre en el seu institut armat amb un punyal i una ballesta, amb la qual va disparar mortalment un professor i va provocar ferides a quatre persones més que estaven al centre educatiu Joan Fuster, situat al barri de la Sagrera.

El sindicat, que reclama aquest reconeixement perquè la família del docent pugui cobrar una indemnització, ha decidit iniciar aquesta recollida de firmes davant les conclusions d'un informe de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat que no aprecia cap negligència de l'administració en l'assassinat del professor. Els docents de Secundària, que ja han recollit quasi un miler de firmes, consideren que la mort ha de ser qualificada d'accident laboral.