Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous passat a Mediona (Alt Penedès) un home de 40 anys, de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de 23 furts i estralls de cablejat de telefonia a diferents municipis de l´Anoia i de l'Alt Penedès.

La investigació va començar amb les denúncies de robatoris de cable telefònic i de manera reiterada als mateixos trams de diferents municipis de l´Alt Penedès i l'Anoia. En concret, durant el primer trimestre del 2017, s'haurien produït 23 furts concentrats a les poblacions de Les Cabanyes, Mediona, Sant Martí Sarroca, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles i Torrelles de Foix (Alt Penedès) i Argençola, Carme, Montmaneu, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles i Santa Maria de Miralles (Anoia). La valoració del material sostret, sense tenir en compte el perjudici provocat per aquests actes, ascendiria a gairebé 60.000 euros.

A més dels perjudicis materials pel furt de cablejat de telefonia i els danys causats, cal mencionar els perjudicis que hauria creat la incomunicació per part dels usuaris d´aquest mitjà i el risc que això podria comportar en un cas d´emergència. Així doncs, a part del delicte patrimonial també hi un delicte d´estralls, ja que s´hauria creat una pertorbació greu en les comunicacions.

Els agents, dintre de la seva tasca d´investigació, van realitzar un estudi de les vendes a deixalleries per tal de detectar el punt de compra del material sostret. En concret van detectar la venda en una deixalleria, per part d´una mateixa persona, durant l´any 2017, d´un total de 613 quilograms de coure cremat i 65 quilograms d´alumini sostrets.

Aquesta persona era el propietari d´un vehicle, que també hauria estat vist en el lloc d´algun d´aquests furts. Finalment els investigadors van detenir, el dijous 23 de març, a Mediona, el presumpte autor, acusat de 23 furts i estralls de cable telefònic.

El detingut va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.