Un camioner de Manresa de 61 anys, Emilio Lacruz Ramírez, va morir la nit de dimecres a dijous a l'hospital Parc Taulí de Sabadell en no poder superar les greus ferides que es va fer el 13 de març passat a Súria, quan es va accidentar amb el camió a la carretera de Castelladral. La víctima, que treballava des de feia dos anys per a una empresa subcontractada per Iberpotash, s'encarregava de transportar el mineral des del pou de Cabanasses fins a la planta de tractament. L'home serà acomiadat avui, a les 12 del migdia, a la sala Montserrat de Funerària Fontanova de Manresa.

L'accident, tal com va publicar aquell mateix dia Regió7, va tenir lloc el 13 de març cap a les 7 de la tarda al punt quilomètric 1,5 de la carretera de Castelladral (B-423), a tocar de Súria. El camió que conduïa la víctima, i que transportava sal per a Iberpotash, va bolcar a la calçada. Ni els Mossos ni la Policia Local de Súria no van divulgar ahir la causa de l'accident i es van limitar a dir que han tramitat l'atestat al jutjat.

Com a conseqüència de l'accident, l'home va quedar atrapat a l'interior de la cabina i va resultar ferit greu. Després de ser rescatat del vehicle pels Bombers, va ser traslladat pel SEM a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. Uns dies després, va ser derivat a l'hospital Parc Taulí de Sabadell, on va acabar morint la nit de dimecres a dijous a causa de l'empitjorament del seu estat.

La víctima, Emilio Lacruz Ramírez, era un experimentat transportista, una feina que havia fet durant tota la seva vida laboral. Fins fa poc temps havia treballat sempre com a autònom, però fa dos anys va ser contractat per l'empresa de transports Exland, amb seu al polígon de Santa Anna de Sant Fruitós de Bages. Exland és una empresa subcontractada per Iberpotash i ell era un dels transportistes encarregats de portar el mineral des del pou de Cabanasses fins a la planta.

La notícia de la mort va commocionar ahir les plantilles de les dues empreses, Iberpotash i Exland. El gerent d'aquesta última empresa, Joan Hernando, es mostrava consternat per la mort del treballador. «Estem tots sorpresos pel desenllaç final. Sabíem que es trobava estable dins de la gravetat i no pensàvem pas en aquest trist final», reconeixia Hernando. El gerent d'Exland va afegir que també desconeixen la causa de l'accident de trànsit. «Ell tenia una gran experiència com a transportista i des de feia dos anys feia aquesta ruta diàriament», va assegurar. «Era un conductor de tràiler de tota la vida», va afegir.