L'operació tornada no va ser especialment complicada aquest dilluns a les carreteres de la Catalunya Central, tot i registrar-se cues a la C-55, al sud del Bages, a la C-16, a l'alçada de Berga, i a l'autovia A-2, a Abrera. La majoria de desplaçaments per la festa de l'1 de maig van ser a la costa i per aquest motiu les complicacions es van concentrar en diferents trams de la AP-7, la C-31 i la C-32.

A la C-55, els conductors transitaven amb molta fluïdesa per la carretera fins a les 6 de la tarda, quan es va començar a complicar el trànsit. Les retencions anaven des de Castellbell i el Vilar fins a Manresa, a la baixada de Sant Pau. En aquest punt els vehicles ja s'havien d'aturar. Van ser uns nou quilòmetres de cues en direcció a Barcelona, segons el Servei Català de Trànsit, que es van mantenir durant més d'una hora. A 2/4 de 8 de la tarda la situació va començar a millorar i les retencions es van reduir a dos quilòmetres.

Pel que fa a la C-16 -una altra via complicada els dies que hi ha molts desplaçaments-, es van registrar cues de fins a tres quilòmetres a partir de 2/4 de 9 a l'alçada de Berga. Els problemes van ser menys importants que en altres jornades d'operació retorn.

A l'autovia A-2, a l'alçada d'Abrera, a les 6 de la tarda hi havia cues de dos quilòmetres en direcció a Barcelona.