La manifestació de protesta per l'actuació dels Mossos d'Esquadra en la marxa del Primer de Maig a Manresa ha viscut aquest divendres un moment de tensió quan Pere Culell, exnúmero 1 d'ERC a Manresa, s'ha encarat amb alguns dels manifestants, a la Plana de l'Om. Els fets han tingut lloc cap a 1/4 de 9 del vespre, quan el republicà s'ha dirigit als protestants alertant que entre ells hi havia tres encaputxats i els ha preguntat cridant «quan començareu a picar».

Les paraules de Culell han trobat per resposta una escridassada de bona part dels qui protestaven. La Policia Local i Jordi Masdeu, regidor de la CUP, han intervingut per calmar els ànims.

Més endavant, manifestants encaputxats han llançat pintura contra una oficina del BBVA al Passeig Pere III i a les botigues de Tous i Oysho al carrer d'Àngel Guimerà. Una part dels concentrats ha increpat els fotògrafs i la premsa i ha intentat impedir que prenguessin imatges d'aquestes accions.

Anna Gabriel i Mireia Vehí, entre els manifestants

La marxa ha sortit de la plaça Major de Manresa amb cert retard (l'hora prevista era 2/4 de 8) i ha estat presidida per la crida de consignes contra la policia en protesta per les dues detencions i la desena de ferits que hi va haver durant la manifestació del Primer de Maig, també a la Plana de l'Om.

Entre els assistents a la manifestació, hi havia les diputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Vehí.

Poc després de les 9 del vespre, la marxa ha acabat a la plaça Gispert després d'haver recorregut el centre de Manresa.