L'Audiència de Girona ha prorrogat la presó al veí de Puigcerdà acusat d'haver agredit sexualment, almenys, tres nens d'entre 5 i 9 anys.

Després d'analitzar els arguments de la fiscalia i l'acusació particular, que sol·licitaven la pròrroga, i de la defensa, que demanava la llibertat, l'Audiència ha acordat mantenir a l'acusat privat de llibertat fins a la celebració del judici, que podria tenir lloc d'aquí a uns mesos.

L'acusat, que va ocupar el número 12 de la candidatura d'ERC per Puigcerdà com independent a les eleccions municipals del 2015 i en el moment dels fets tenia 27 anys, va ser detingut i enviat a la presó a mitjan maig del 2015 i aquesta setmana s'esgotava el termini de dos anys de reclusió provisional.

Tant la fiscal com l'advocada de l'acusació particular, Anna Ferrarons, van demanar que l'acusat continués a la presó a l'apreciar risc de fugida i per l'alarma social que va causar el cas.

De la seva banda, l'advocada de la defensa va demanar que deixessin al seu client en llibertat en espera de judici en considerar que no havia risc de fugida.

El cas va veure la llum quan dos germans van relatar a la seva mare que l'acusat havia abusat d'ells mentre els donava classes de reforç a casa dels nens, a Llívia (Cerdanya).

La mare va presentar denúncia i els forenses van confirmar que els nens havien patit agressions sexuals, per la qual cosa la policia va detenir l'agressor.

Després de conèixer-se aquest cas, es va saber que altres nens havien patit agressions, un d'ells és present també a la causa, mentre els pares d'altres nens van preferir no arribar a judici.