Un veí de Vallcebre de 83 anys, Ramon Calvés Corominas, va morir aquest dilluns a la tarda en accidentar-se amb el seu tractor en un camí forestal d’aquest municipi del Berguedà, segons van informar fonts dels Bombers de la Generalitat. L’accident va ser descobert pel fill de la víctima, que va ser qui va avisar els serveis d’emergències, tot i que, en arribar al lloc de l’accident, ja no van poder fer res per salvar la vida de l’ancià.

Els fets, segons van explicar fonts dels Bombers, van tenir lloc a la finca del mas Cal Menut, en una zona forestal situada als cingles de Vallcebre. Segons van explicar els Bombers, la víctima era el propietari d’aquesta finca.

L’home havia sortit amb el seu tractor, conduint pels camins de la seva finca, tal com feia habitualment. Per causes que es desconeixen, però, el vehicle es va accidentar, va sortir del marge del camí i va acabar bolcat en un terraplè. El conductor va quedar atrapat a sota del tractor.

Es desconeix l’hora exacta en què va tenir lloc l’accident, perquè no hi va haver testimonis. Estranyat perquè l’home no havia tornat a casa, el fill de la víctima va sortir a buscar-lo per la finca. Finalment, cap a 2/4 de 5 de la tarda, va descobrir el tractor accidentat en un marge d’un camí i va donar l’avís als serveis d’emergències.

Fins a l'indret s'hi van desplaçar diverses dotacions Mossos d’Esquadra i dels Bombers de la Generalitat, que van retirar el tractor de damunt de la víctima. També hi van acudir una ambulància i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va aterrar a la zona.

El personal mèdic, però, no va poder fer res més que confirmar la mort de la víctima. Posteriorment, s’hi va traslladar la comitiva judicial, per tal de fer l’aixecament del cadàver. El cos va ser traslladat als dipòsits judicials de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, amb l’objectiu de fer-li l’autòpsia. Ahir a la nit, es desconeixia el dia i hora del funeral.