Dues avaries elèctriques simultànies han deixat sense llum aquest dimecres al matí gairebé 3.500 domicilis de Sant Vicenç de Castellet i uns 2.200 domicilis més de Sant Joan de Vilatorrada, amb la qual cosa el nombre d'afectats bagencs ha estat, en total, de 5.660.

Les dues incidències han estat fortuïtes, segons Endesa, i no han estat relacionades entre si. La majoria de perjudicats han estat sense servei elèctric durant dues hores, mentre que, en el pitjor dels casos, el subministrament ha trigat cinc hores a retornar.

La primera incidència, segons fonts d'Endesa, s'ha registrat a les 11 del matí a Sant Joan de Vilatorrada, en un centre de transformació situat a l'Avinguda Torrent del Canigó, que ha començat a treure fum perquè s'ha cremat una de les cabines internes. La incidència ha mobilitzat en un principi els Bombers de la Generalitat, que han avisat la companyia elèctrica.

L'avaria ha afectat un total de 2.179 clients santjoanencs. Dues hores després, a la 1 del migdia, la majoria d'ells han recuperat el servei, excepte 344 afectats, que no han recuperat el subministrament elèctric fins a les 4 de la tarda. Segons Endesa, tots els afectats de Sant Joan han estat realimentats per altres vies.

Poc després després de la incidència de Sant Joan, a 1/4 de 12 del matí, s'ha registrat una avaria elèctrica a Sant Vicenç de Castellet que, en aquest cas, ha deixat sense llum 3.481 clients, la gran majoria d'ells de la mateixa població santvicentina (tot i que una quaratena d'afectats han estat de Castellgalí i de Manresa).

Segons Endesa, la incidència de Sant Vicenç s'ha produït per l'avaria fortuïta d'un cable subterrani. La totalitat d'afectats no ha recuperat el servei fins a 2/4 de 2 del migdia, és a dir, dues hores i quart després.