El Jutjat d'Instrucció 2 de Manresa ha enviat a l'Audiència de Barcelona la causa contra l'últim detingut implicat en l'agressió neonazi ocorreguda davant de la sala Stroika de la capital del Bages del 23 de març del 2012. El nou processat, Pedro M. M., veí de la Canonja (Tarragonès), afrontarà en solitari l'acusació de dos delictes d'intent d'assassinat.

El tarragoní va ser detingut pels Mossos el setembre del 2014, just dos mesos després que conclogués el macrojudici del cas, que va acabar amb la condemna de deu acusats i l'absolució dels sis restants. Tenint en compte que també hi havia implicat un menor d'edat (que va ser jutjat en un procediment a part), Pedro M. M. va ser la divuitena i última persona identificada pels Mossos com a presumpte participant de l'atac. Com que no va poder ser imputat fins després del macrojudici, ara haurà de ser jutjat a part.

En una resolució notificada aquesta setmana, el Jutjat d'Instrucció 2 de Manresa ha donat per conclòs el sumari i ha enviat el cas a l'Audiència perquè fixi la data del judici. Segons la interlocutòria, a la qual ha tingut accés Regió7, Pedro M. M. serà processat pels mateixos delictes pels quals van ser jutjats els altres setze majors d'edat: dos delictes d'assassinat en grau de temptativa (amb els agreujants de motivació ideològica i disfressa), un delicte de lesions amb instrument perillós, un delicte de danys i una falta de lesions. Ara, la fiscalia, les acusacions particulars (que representen les dues víctimes) i la defensa hauran de presentar els escrits de conclusions provisionals.

Els fets van tenir lloc el 23 de març del 2012. Nombrosos neonazis de diferents punts de Catalunya es van reunir a Terrassa per adreçar-se junts fins a la sala Stroika de Manresa, que aquella nit acollia un concert antifeixista. Un cop allà, vestits de negre, tapats amb passamuntanyes i armats amb barres de ferro i pals, van agredir gratuïtament dos adolescents que estaven a l'exterior de la sala, un dels quals va resultar ferit crític. També van llançar una bengala encesa a l'interior d'un cotxe amb cinc ocupants a dins.

Els Mossos van detenir la gran majoria dels implicats (excepte Pedro M. M.). El judici es va celebrar el juliol del 2014 a l'Audiència, que va condemnar a penes d'entre 16 i 19 anys de presó deu acusats. Els altres sis van ser absolts perquè, tot i que també van acudir a Manresa amb els condemnats, no va quedar demostrat que participessin en les agressions. Entre els joves que van ser absolts, hi figuren tots els tarragonins que ja van ser processats per aquest ca. Precisament, el jove de la Canonja que ara serà jutjat en solitari anava amb ells, en el seu cotxe, el dia dels fets.