Pedro Huerta, l'escolapi de l'internat d'Alella que, entre el 1956 i el 1959, va abusar sexualment de l'exalcalde de Sant Vicenç de Castellet Valentí Carrera (quan era un nen d'entre 10 i 13 anys), va acabar sent capellà als anys seixanta, després de fer el noviciat a Moià. Així ho han explicat a Regió7 fonts de la congregació de l'Escola Pia a Catalunya, que han investigat la trajectòria de Huerta arran de la denúncia feta la setmana passada per Carrera. Ja com a sacerdot, Huerta va ser destinat a Madrid i, posteriorment, es va establir a Mèxic, on va morir l'any 1984.

Fonts dels escolapis afirmen que no els consta cap altra denúncia per abusos sexuals contra Pedro Huerta, ni abans de fer-se públic el cas de Carrera ni després. El pare provincial a Catalunya, Eduard Pini, s´ha reunit aquesta setmana amb Carrera, per tal de traslladar-li personalment les disculpes en nom de l´Escola Pia i per explicar-li el resultat de les indagacions. L'exalcalde ha acceptat les disculpes i s'ha mostrat satisfet amb les explicacions rebudes, segons ha confirmat ell mateix a aquest diari.

Tal com va explicar Carrera en una entrevista a Regió7 divendres passat, l'abusador era un dels seus professors de l'internat d'Alella, on Carrera va estar entre els 10 i els 13 anys. Segons va explicar, en diverses ocasions, Huerta l'anava a buscar a l'habitació de nit i el feia anar al lavabo amb ell. Un cop allà, l'escolapi li feia tocaments i obligava Carrera a masturbar-lo, fins que ejaculava. Carrera ha decidit revelar ara el cas, quan va llegir un article al diari digital El Món que parlava d'uns abusos semblants comesos per un escolapi a Balaguer.

El seu abusador, Pedro Huerta, es va fer escolapi quan feia de professor a Alella, després d'haver intentat abans ser capellà, sense èxit. Quan va marxar d´Alella, va anar al noviciat de Moià, on va aconseguir finalment ser sacerdot. En ser ordenat com a capellà, va ser destinat a Madrid i, anys després, es va establir a Mèxic, on va morir l'any 1984. Natural de Saragossa, actualment no se li coneix cap família directa.