Dos interns de la presó Brians 2 de Sant Esteve Sesrovires van morir de sobredosi el cap de setmana passat, amb poques hores de diferència, després d'haver consumit suposadament drogues a les seves cel·les.

Segons van informar aquest dimarts fonts penitenciàries, un dels presos va ser trobat inconscient a l'interior de la seva cel·la dissabte al matí, i va ser traslladat a l'hospital, on va morir posteriorment. La segona víctima va ser trobada l'endemà, ja cadàver, a la seva cel·la, situada en un mòdul de la presó de Can Brians 2 diferent del que allotjava l'altre reclús mort.

Els primers exàmens forenses practicats als dos reclusos apunten que van morir a causa d'una sobredosi de drogues, l'origen i via d'entrada de la qual s'investiga.

En un comunicat, el sindicat UGT de funcionaris de presons va vincular les dues morts a la «massificació» dels centres penitenciaris catalans, provocada, al seu parer, pel tancament de la presó Model de Barcelona, els interns de la qual han estat distribuïts en altres presons catalanes.

Segons el sindicat, que afirma que Can Brians 2 va registrar el cap de setmana vuit incidents, les situacions de risc han augmentat a les presons a causa de la «nova forma de fer política penitenciària» de Justícia. Fonts de Justícia, però, van assegurar que l'augment d'interns ha anat acompanyat de l'increment de funcionaris.